U srijedu 19.12.2018. godine, s početkom u 18 sati u prostorijama Mjesne zajednice Strelčevina u Mostaru je održana redovita godišnja skupština naše udruge. Nakon obraćanja predsjednika udruge i podnošenja izvješća o radu u prethodnom periodu, koje je izložio tajnik udruge Dario Marinović, otvorena je rasprava o prijedlozima za aktivnosti kojima će se udruga baviti u narednoj godini. Nakon rasprave usvojena su dva prijedloga.

Prvi prijedlog se odnosi na izradu obiteljskog stabla Rotim, što bi bio svojevrsni nastavak na ranije realizirani projekt tiskanja knjige. Spomenuto stablo bi se izradilo u vidu prigodnog zidnog plakata i bilo bi načinjeno za svaku lozu ponaosob.

Drugi prijedlog se odnosi na organizaciju godišnjeg skupa naših prezimenjaka i onih čiji se korijeni vežu za prezime Rotim. Do sada su okupljanja bila manja, najčešće lokalnog karaktera, ali ne i neko koje bi okupilo sve naše prezimenjake na jednom mjestu. Ideja nam je da ubuduće ovakvi skupovi budu organizirani svake godine, a da mjesto održavanja bude promjenljivo kroz godine, odnosno da obilazimo područja i mjesta gdje smo nastanjeni. Termin održavanja takvog skupa za 2019. godinu objaviti ćemo naknadno.

Detaljnije o svemu možete pratiti preko naše web stranice i društvenih mreža.

Pozivamo sve zainteresirane da nam dostave svoja mišljenja o usvojenim prijedlozima na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. ili ukoliko imate neke druge prijedloge da nam se javite.

Zahvaljujemo svim članovima koji aktivno doprinose radu udruge i koji su uplatama članarina pomogli u pokrivanju osnovnih administrativnih troškova, te pozivamo i sve one koji to nisu učinili da daju svoj doprinos u narednom periodu.